Провериха как работи програмата за социален асистент и домашен помощник
Провериха как работи програмата за социален асистент и домашен помощник / netinfo

Провериха как работи програмата за социален асистент и домашен помощник
netinfo
ОП"Развитие на човешките ресурси"-BG 051PO001/5.2-01"Грижа в семейна среда за независимост и достоен живот на хора с различни видове увреждания и самотноживеещи хора - дейности „Социален асистент" и „Домашен помощник" - фаза 2Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG051PO001-5.2.04-0061-C0001"Грижа за хората от различни възрасти чрез предоставяне на услугите"социален асистент" и „домашен помощник"в Община КюстендилРеф. номер на проектното предложение BG051PO001/5.2/D02/0080

Положителен резултат са дали направените проверки от община Кюстендил, за това как се обслужват потребителите на услугите "Домашен помощник" и "Социален асистент". Те се предоставят по спечелен проект по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и договор за безвъзмездна финансова помощ "Грижа за хора от различни възрасти чрез предоставяне на услугите "Социален асистент" и „Домашен помощник". Проектът е на община Кюстендил. По него 36 души получиха удостоверения за завършен курс за помощници и асистенти. От тях 11 започнаха работа като социални асистенти и 10 като домашни помощници. "Те обслужват по четири часа на ден 40 нуждаещи се от тези услуги", заяви Радостина Васева директор на дирекция "Здравеопазване, социални дейности и жилищна политика", към община Кюстендил. Предоставянето на услугите продължава до края на месец октомври.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Кюстендил и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган."