Лични асистенти близо 5 месеца не са получавали пари
Лични асистенти близо 5 месеца не са получавали пари / dariknews.bg
Лични асистенти близо 5 месеца не са получавали пари
30500
Лични асистенти близо 5 месеца не са получавали пари
  • Лични асистенти близо 5 месеца не са получавали пари

Близо 5 месеца хора, назначени по програма „Личен асистент", която се изпълнява от фондация „Озон", не са получавали заплати. За това сигнализираха в Дарик потърпевши. По думите им, организацията вече дължи по около 1 500 лева на човек. Те обясниха, че ги препращат от една институция към друга и никой не казва кога ще си получат парите.

От неправителствената организация „Озон", която е изпълнител, съобщиха, че заплатите на 17-те работници ще бъдат изплатени до 15-ти юли, когато Агенция социално подпомагане им преведе парите. По проект трябва да получим 113 хил. лева, но до момента сме взели едва 20 хил. лева, като договорите с хората са сключени още през декември обясни управителят на организация „Озон" Меглена Маркова. Тя допълни, че се налага фирмата сама да поема осигуровките и на служителите, и на назначените асистенти, защото Агенция социално подпомагане спазва срокове за превеждането на парите.

/Чуйте повече за проблема на личните асистенти, които вече почти пет месеца живеят без пари от историята на 29-годишния Милко Кузов в прикачения звуков файл/